U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat u halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van de Europeesche is ideaal. Want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens uw vakantie. Europeesche Verzekeringen: al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. U kunt uw annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. U heeft de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering. Kijk hier voor de folder van de Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering: wat is standaard verzekerd? Met onze standaard Annuleringsverzekering bent u goed verzekerd, als u uw reis moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mist u een deel van uw reis, bijvoorbeeld omdat u eerder naar huis moet? Dan ontvangt u van ons een vergoeding voor iedere dag dat u niet van uw reis heeft kunnen genieten. En heeft u zelf uw reis, bijvoorbeeld vliegticket, hotel en autohuur, samengesteld en valt een van de onderdelen uit? Dan vergoeden wij de wijzigings- of annuleringskosten van de overige onderdelen.

Waarnemer meeverzekeren Als u wilt, kunt u een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die uw taken op uw werk waarneemt. Of de persoon die altijd op uw huis of huisdier past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, kunt u uw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

Allrisk Annuleringsverzekering Wilt u zelf kunnen bepalen om welke reden u uw geboekte reis annuleert? Kies dan voor onze Allrisk Annuleringsverzekering. U kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden u niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als u toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.

Premies Kortlopende Annuleringsverzekering:
Annuleringverzekering – 5,5% van de netto reissom
Allrisk Annuleringverzekering – 7% van de netto reissom
Waarnemer – 1% van de netto reissom

Dekkingsoverzicht Kortlopende Annulerings Annulering Allrisk Annulering
Vergoeding annulering om reden genoemd in voorwaarden kostprijs kostprijs
Vergoeding annulering om aanvullende redenen 75% van de annuleringskosten
Vergoedingen ongebruikte Reisdagen: Annulering Allrisk Annulering
* Ziekenhuisopname (min. 1 overnachting) reissom per dag reissom per dag
* Eerdere terugkeer om redenen genoemd in de voorwaarden reissom per dag reissom per dag
* Eerdere terugkeer om aanvullende redenen 75% van de annuleringskosten

De bijbehorende polisvoorwaarden van de Kortlopende Annuleringsverzekering kunt u hier downloaden. Poliskosten van de Kortlopende Annuleringsverzekering bedraagt €3,50. Over de genoemde premies en poliskosten wordt nog 21% assurantiebelasting berekend.

Schademelding: U dient na thuiskomst de schade binnen 14 dagen melden door middel van de schadeaangifteformulier voor de annuleringsverzekering (u kunt deze als PDF-file hier downloaden).

Kopie polis mee op reis Het is raadzaam dat u een fotokopie van de verzekeringspolis meeneemt, zo beschikt u altijd over de benodigde gegevens.